Trekking :: Visokogorstvo :: Transverzale :: Satorske ture

Home

Trekking - Taorska vrela 2009


duzina: 24.5 km :: uspon: 800 m :: spust: 860 m

vreme prelaska staze: 07h 30 min :: broj ucesnika: 14

Opis staze

Staza pocinje od zeleznicke stanice Drenovacki Kik. Ide se zapadno preko Paulje glavice i zaseoka Obradovici, a potom strmijim usponom do najvise tacke na stazi - vrha Vis (853m). Sa vrha se nakratko spustamo, a potom opet penjemo na greben do Mramora (844m) i spomen obelezja Z.J. Spancu u Cirovini.

Sledi spust do doline Skrapeza gde uzvodno stizemo do Taorskih vrela. Vracamo se delimicno istom stazom do mesta gde smo se spustili u dolinu, a nadalje nastavljamo nizvodno jos naredna 4 km.

Sledi blazi uspon i obilazak Vodica (Plocina), te uspon na vrh Suva cesma (712m) odakle se grebenom spustamo preko Ridova i zaseoka Lucici do zel. stanice Razana gde je i kraj ture

Obzirom da na stazi nema prodavnice te da ostaje dovoljno vremena do polaska voza, oni koji zele mogu otici do sela Razana i tu se snabdeti sa potrebnim stvarima za uspesan zavrsetak akcije (pivo i sl.) Ovo ce ih "kostati" dodatna 3.5 km i 130m uspona. U prilogu je i ova varijanta treka.

Autor:Ostic Miroslav

Track logs (.zip)
e-mail
Uslovi koriscenja
Informacije sadrzane na ovom sajtu su namenjene iskljucivo za licnu upotrebu i nije dozvoljeno koriscenje istih u svrhu sticanja bilo kakve materijalne koristi. Sve informacije koristite na vlastitu odgovornost. Molimo Vas da detaljnije uslove koriscenja procitate ovde