Trekking :: Visokogorstvo :: Transverzale :: Satorske ture

Home

Trekking - Radovanjska brda


duzina: 27 km :: uspon: 620 m :: spust: 620 m

datum izvodjenja akcije: 01 februar 2009 :: vreme prelaska staze: 7 sati 30 min :: broj ucesnika: 20 (13 iz Beograda)

Akcija izvedena u saradnji sa PD Vrbica iz V. Plane i vodicem Dobricom Dabovicem. Staza obuhvata tradicionalnu markiranu stazu "Karadjordjevim stopama"

Opis staze

Pocetak staze je na autobuskoj stanici u Velikoj Plani. Od stanice idemo do otvorenog gradskog bazena, a potom zapadno do visa Vrbica (227m), odakle skrecemo jugozapadno do Milinog brega, a potom opet idemo na zapad gde uz Koporinski potok stizemo do Manastira Koporin. Nadalje idemo prvo juzno, a potom jugozapadno do Hajducke vode odakle sledi blazi uspon do najvise kote opstine Velika Plana visa Karaula (297m).

Vratimo se istim putem oko 2 km i nastavljamo u pravcu istoka do Momajske kose gde se nalaze temelji buduceg planinarskog doma, a zatim stizemo do Karadjordjeve crkve, te nakon 3 km i do Manastira Pokajnica. Dalje se nastavlja u pravcu severoistoka gde se ulazi u naselje i stize do autobuske stanice gde je i kraj ove kruzne ture.

Napomena: Autobus iz Beograda za Veliku Planu krece u 06.30. Iz Velike Plane se moze vratiti autobusom u 17.30 ili 18.10.

Autor:Ostic Miroslav

Track logs (.zip)
e-mail
Uslovi koriscenja
Informacije sadrzane na ovom sajtu su namenjene iskljucivo za licnu upotrebu i nije dozvoljeno koriscenje istih u svrhu sticanja bilo kakve materijalne koristi. Sve informacije koristite na vlastitu odgovornost. Molimo Vas da detaljnije uslove koriscenja procitate ovde