Trekking :: Visokogorstvo :: Transverzale :: Satorske ture

Home

Trekking - 5 parkova - Miljakovacka suma - Kosutnjak - Topcider - Hajd park - Banjicka suma


duzina: 22 km :: uspon: 400 m :: spust: 400 m :: 90% park i suma :: 10% asfalt

Opis staze

Pocetak staze je kod okretnice trolejbusa 40 i 41. Od okretnice se spusta u Kaljavi potok te se ide niz potok do spoja sa Plitvickom ulicom, nastavi se nakratko ulicom, a potom se skrece levo i penje preko Goljinog brda na Miljakovac. Po izlasku na Miljakovac idemo kroz sumu u pravcu okretnice autobusa 48. Izlazimo kod rasadnika te nadalje nastavljamo markiranom stazom spustanje prema Manastiru Rakovica.
Prelazimo preko nadvoznjaka, precimo kroz Skojevsko naselje i dolazimo do Kosutnjaka te se ukljucujemo na markiranu stazu koja nas vodi pored restorana Devetka, Golf i Aleksandar, a zatim se polukruzno spusta prema Hajduckoj cesmi.
Od cesme se spustamo pored restorana Kosuta, prelazimo podvoznjak i idemo levo Pionirskom ulicom. Posle 300 metara prelazimo prugu i ulazimo u Topcider, kroz koji idemo u pravcu Konaka kneza Milosa. Od konaka se penjemo u Hajd park u pravcu kruznog toka. Na kruznom toku idemo kroz park u pravcu Kuce cveca, gde prelazimo na drugu stranu, prolazimo kroz park i spustamo se do stadiona Crvene Zvezde.
Idemo ulicom Banjicki venac, te ulazimo u Banjicku sumu kroz koju idemo naredna 2.5 km do sportskog centra Banjica, gde je i kraj ture.

Autor:Ostic Miroslav

Track logs (.zip)
e-mail
Uslovi koriscenja
Informacije sadrzane na ovom sajtu su namenjene iskljucivo za licnu upotrebu i nije dozvoljeno koriscenje istih u svrhu sticanja bilo kakve materijalne koristi. Sve informacije koristite na vlastitu odgovornost. Molimo Vas da detaljnije uslove koriscenja procitate ovde