Trekking :: Visokogorstvo :: Transverzale :: Satorske ture

Home

Trekking - Mali Pozarevac - Varovnice (406m) - Mladenovac


duzina: 25 km :: uspon: 550 m :: spust: 550 m

datum izvodjenja akcije: 11 januar 2009 :: vreme prelaska staze: 6 sati :: broj ucesnika: 6

Opis staze

Pocetak staze je na zeleznickoj stanici Mali Pozarevac. Od stanice idemo do centra Malog Pozarevca te se pored crkve spustamo do Ravnog Gaja, a potom usponom preko Livada izlazimo na grebenski put koji nas vodi preko Projista , Kose, Gornje Makovice i Zorinca do spomenika na vrhu Varovnice (406m)

Od spomenika idemo u pravcu juga otprilike 1 km asfaltom, skrecemo ulevo takodje na asfaltni put i nakon otprilike jos 1 km na ostroj desnoj krivini se odvajamo udesno na zemljani put i preko Makovice svo vreme iduci juzno stizemo do sela Granice. Prolazimo kroz selo i u pravcu zapada dolazimo do zeleznicke stanice u Mladenovcu gde je i kraj ture.

Napomena: Do zel. stanice Mali Pozarevac se stize putnickim vozom Beograd-Pozarevac. Polazak je u 07.35 iz Beograda. Iz Mladenovca se moze vratiti vozom u 16.30 ili autobusom.

Autor:Ostic Miroslav

Track logs (.zip)
e-mail
Uslovi koriscenja
Informacije sadrzane na ovom sajtu su namenjene iskljucivo za licnu upotrebu i nije dozvoljeno koriscenje istih u svrhu sticanja bilo kakve materijalne koristi. Sve informacije koristite na vlastitu odgovornost. Molimo Vas da detaljnije uslove koriscenja procitate ovde