Trekking :: Visokogorstvo :: Transverzale :: Satorske ture

Home

Trekking - Drenovacki kik (946m)


duzina: 22 km :: uspon: 900 m :: spust: 800 m

broj ucesnika: 9 :: datum izvodjenja akcije: 20. septembar 09

Opis staze

Staza pocinje od zeleznicke stanice Lastra. Krecemo putem uz reku Zabavu. Nakon 1km prelazimo preko mosta, odvajamo se ulevo i ulazimo na stazu koja nas stalnim usponom preko Orlovice i Paljevina dovodi do vrha Ivlje (831m). Dalje idemo grebenskom stazom preko Kosice, pored vrha Bjela, a zatim obilazimo Drenovacki kik sa desne strane. Kod cesme na putu krecemo strmo kroz sumu u pravcu istoka na zavrsni uspon na Drenovacki kik (946m). Spustamo se sa vrha i ukljucujemo na put kojim nastavljamo istocno do vrha Mali Basinac. Nastavljamo putem do vrha Veliki Basinac (821m) a zatim do Kaone. Na ovom mestu se ukrstaju putevi za Divcibare, Valjevo i Kosjeric. Mi nastavljamo dalje sumskom stazom, prosjekom dalekovoda u pravcu Razane. Nakon izlaska na asfaltni put Valjevo - Kosjeric nastavljamo njime jos oko 2km do mesta Razana. Od Razane se penjemo na omanje brdo i prelazimo na suprotnu stranu do zeleznicke stanice Razana gde je i kraj ture.

Napomena: Do stanice Lastra se stize putnickim vozom (iz Beograda u 07.05). Povratak iz zeleznicke stanice Razana u 18.32 takodje putnickim vozom.

Autor:Ostic Miroslav

Track logs (.zip)
e-mail
Uslovi koriscenja
Informacije sadrzane na ovom sajtu su namenjene iskljucivo za licnu upotrebu i nije dozvoljeno koriscenje istih u svrhu sticanja bilo kakve materijalne koristi. Sve informacije koristite na vlastitu odgovornost. Molimo Vas da detaljnije uslove koriscenja procitate ovde