Trekking :: Visokogorstvo :: Transverzale :: Satorske ture

Home

Trekking - Brdjani - Sremcica


duzina: 19 km :: uspon: 670 m :: spust: 710 m :: 90% polja, njive i suma:: 10% asfalt

Opis staze

Pocetak staze je kod stanice autobusa 406 u Brdjanima. Krene se u pravcu severa kroz Ciganske kuce, a potom u pravcu zapada prema Grabovcu. Od Grabovca se ide na sever do Ljute strane i kamenoloma gde se pravi polkrug i ponovo izbija u Grabovac. Prelazimo asfaltni put gde potom sledi dugo spustanje do izvorisnih krakova reke Barajevice.

Od ovog mesta se nastavlja kroz zaseoke konstantno u pravcu zapada sve do zeleznicke stanice Nenadovac. Od stanice se nakratko penjemo i precimo prema dolini reke Krcevice.

Nadalje svo vreme idemo uzvodno uz Krcevicu da bismo se nakon 2 km popeli sumovitom kosom u pravcu severozapada gde izbijamo na policijski punkt kod raskrsnice za Barajevo.
Prelazimo Ibarsku magistralu, pored benzinske stanice Jugopetrola ulazimo u Lipovicku sumu i idemo uporedo sa asfaltnim odvojkom za Sremcicu.
Nakon 1.5 km izlazimo iz sume kod okretnice autobusa 511 gde je i kraj ture

Autor:Ostic Miroslav

Track logs (.zip)
e-mail
Uslovi koriscenja
Informacije sadrzane na ovom sajtu su namenjene iskljucivo za licnu upotrebu i nije dozvoljeno koriscenje istih u svrhu sticanja bilo kakve materijalne koristi. Sve informacije koristite na vlastitu odgovornost. Molimo Vas da detaljnije uslove koriscenja procitate ovde