Trekking :: Visokogorstvo :: Transverzale :: Satorske ture

Home

Trekking - Boracki krs 515m - Crni vrh 902m - Trijeska 736m


duzina: 25 km :: uspon: 1.350 m :: spust: 1.350

Opis staze

Staza pocinje od mesta Borac. Nakon kratke posete crkvi u steni pratimo markiranu stazu koja nas pored groblja vodi zaobilazno do severne strane Borackog krsa odakle vrsimo uspon na sam vrh. Ovaj vrh vulkanskog porekla izgleda zaista nestvarno u odnosu na svoju okolinu, a pogled sa njega je fantastican.

Sa vrha silazimo stazom do Grckog potoka, pratimo nadalje njegov tok, a potom nastavljamo u pravcu severa do Crnog vrha.

Od crnog vrha idemo zapadno - grebenom prema Trijeski. Sumskom stazom lagano izlazimo na interesantan vrh koji je takodje vulkanskog porekla.

Sledi spustanje do Grabovicke reke koju pratimo oko 1km, a zatim preko Lunjevice i Grabovice stizemo do Norveske kuce gde je i kraj ture.

Napomena u vezi prevoza: Najkraca veza do Boraca je autoputem do Mladenovca, zatim idemo na Topolu, Donju Satornju, Stragare, Ramacu i selo Borac. Od Boraca se treba vratiti do mesta Toponica gde postoji odvajanje za Gornji Milanovac. Ovim putem se stize do Norveske kuce na samom ulazu u Gornji Milanovac.

Autor:Ostic Miroslav

Track logs (.zip)
e-mail
Uslovi koriscenja
Informacije sadrzane na ovom sajtu su namenjene iskljucivo za licnu upotrebu i nije dozvoljeno koriscenje istih u svrhu sticanja bilo kakve materijalne koristi. Sve informacije koristite na vlastitu odgovornost. Molimo Vas da detaljnije uslove koriscenja procitate ovde