Trekking :: Visokogorstvo :: Transverzale :: Satorske ture

Home

Trekking - Bogutovacka banja - Isaplje 1001m - Demeronja


duzina: 23 km :: uspon: 1.130 m :: spust: 1.080 m

Opis staze

Staza pocinje od autobuske stanice u Donjoj Lopatnici. Ide se izohipsom po obodu Pasjeg brda do Bogutovacke banje, dalje kolskim putem pored izvora Sveta voda i Lugareve cesme do vrha Isaplje (1001m) odakle se pruzaju odlicni vidici na kanjon Ibra i susedne Stolove.
Staza dalje vodi pored visova Kostovaca, Cuvik i Jasik sve do vrha i vidikovca Demeronja (739m).
Sa Demeronje pocinje veoma nezgodan spust po kamenitom terenu bez staze do reke Dubocice (400m visinski). Tu se izlazi na asfalt koji nas nakon 500 metara izvodi na Ibarsku magistralu i mesta gde staju autobusi.

Korisne informacije:
Autobus iz Beograda krece za Usce u 06.30 i u 07.00, a stize u Donju Lopatnicu oko 10.00 (10.30)
Kartu mozete uzeti do Kraljeva, pa naknadno u autobusu doplatiti do Bogutovacke banje, a vozaca zamoliti da stane u Donjoj Lopatnici kod skretanja za Bogutovacku banju.
Sto se tice povratka mozete probati da zaustavite autobuse na mestu izlaska na Ibarsku magistralu. Tu postoji stanica ali autobusi uglavnom nece da se zaustave. Ukoliko ne uspete do 20 casova da zaustavite autobus rezervna varijanta je da otpesacite ili stopirate jos 5 km do starog grada Maglica i kafane gde u 22.20 staje lokalni autobus do Kraljeva, a iz Kraljeva potom imate autobus za Beograd u 01.15.

Autor:Ostic Miroslav

Track logs (.zip)
e-mail
Uslovi koriscenja
Informacije sadrzane na ovom sajtu su namenjene iskljucivo za licnu upotrebu i nije dozvoljeno koriscenje istih u svrhu sticanja bilo kakve materijalne koristi. Sve informacije koristite na vlastitu odgovornost. Molimo Vas da detaljnije uslove koriscenja procitate ovde